Skip to main content

Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten

Een evenement waar boomspecialisten uit heel Nederland en omliggende landen elkaar ontmoeten. De Nederlandse deelnemers strijden voor een plek in de selectie van het European Tree Climbing Championschip (ETCC) en het International Tree Climbing Championship ITCC (wereldkampioenschap).

NKB van 23-25 mei 2024

De Nederlands Kampioenschappen voor Boomspecialisten zullen in 2024 plaatsvinden van 23 t/m 25 mei in Waalre.

De activiteiten die tijdens het 3-daagse evenement plaatsvinden zijn de studentenwedstrijd op donderdag 23 mei, de NKB-voorrondes op vrijdag 24 mei en de NKB-masters op zaterdag 25 mei. Tevens zal er op zaterdag 25 mei bij voldoende belangstelling een Boom Veiligheid Controle Competitie (BVC) plaatsvinden.
De studentenwedstrijd is bestemd voor mensen die hun opleiding tot boomverzorger of ETW'er dit jaar hebben afgerond. Bij de NKB-voorrondes en masters zijn alle Nederlandse deelnemers welkom die lid zijn van KPB-ISA. In de masters strijden de finalisten tegen elkaar die als beste uit de bus kwamen in de voorrondes. De juryleden op het evenement zijn boomverzorgers die werkzaam zijn in het vak en zelf vaak ook mee hebben gedaan met de klimwedstrijden. Er zijn voor dit evenement her-certificeringspunten te verdienen.