Skip to main content

Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten

Een evenement waar boomspecialisten uit heel Nederland en omliggende landen elkaar ontmoeten. De Nederlandse deelnemers strijden voor een plek in de selectie van het European Tree Climbing Championschip (ETCC) en het International Tree Climbing Championship ITCC (wereldkampioenschap).

NKB van 15-17 mei 2025

De Nederlands Kampioenschappen voor Boomspecialisten zullen in 2025 plaatsvinden van 15 t/m 17 mei, locatie n.t.b.

De activiteiten die tijdens het 3-daagse evenement plaatsvinden zijn de studentenwedstrijd op donderdag 15 mei, de NKB-voorrondes op vrijdag 16 mei en de NKB-masters op zaterdag 17 mei. Tevens zal er op zaterdag 17 mei bij voldoende belangstelling een Boom Veiligheid Controle Competitie (BVC) plaatsvinden.

De studentenwedstrijd is bestemd voor mensen die hun opleiding tot boomverzorger of ETW'er dit jaar hebben afgerond. Bij de NKB-voorrondes en masters zijn alle Nederlandse deelnemers welkom die lid zijn van KPB-ISA. In de masters strijden de finalisten tegen elkaar die als beste uit de bus kwamen in de voorrondes. De juryleden op het evenement zijn boomverzorgers die werkzaam zijn in het vak en zelf vaak ook mee hebben gedaan met de klimwedstrijden. Er zijn voor dit evenement hercertificeringsuren te verdienen.