Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten

Een evenement waar boomspecialisten uit heel Nederland en omliggende landen elkaar ontmoeten. De Nederlandse deelnemers strijden voor een plek in de selectie van het European Tree Climbing Championschip (ETCC) en het International Tree Climbing Championship ITCC (wereldkampioenschap).

Save the Date
NKB van 11-13 mei 2023 op Landgoed Larenstein

De Nederlands Kampioenschappen voor Boomspecialisten zullen dit jaar van 11 tot en met 13 mei 2023 plaatsvinden op Landgoed Larenstein, Larensteinselaan 26b in Velp. De kampioenschappen vallen ook dit jaar weer samen met de Nederlandse Boominfodag die op donderdag 11 mei wordt georganiseerd in Yuverta MBO.

De activiteiten die tijdens het 3-daagse evenement plaatsvinden zijn de studentenwedstrijd op donderdag 11 mei, de NKB-voorrondes op vrijdag 12 mei en de NKB-masters op zaterdag 13 mei. Tevens zal er op zaterdag 13 mei bij voldoende belangstelling een Boomveiligheidscontrole wedstrijd en Hoogwerkercompetitie plaatsvinden.
De studentenwedstrijd is bestemd voor mensen die hun opleiding tot boomverzorger of ETW'er dit jaar hebben afgerond. Bij de NKB-voorrondes en masters zijn alle Nederlandse deelnemers welkom die lid zijn van KPB-ISA. In de masters strijden de finalisten tegen elkaar die als beste uit de bus kwamen in de voorrondes. De juryleden op het evenement zijn boomverzorgers die werkzaam zijn in het vak en zelf vaak ook mee hebben gedaan met de klimwedstrijden. Er zijn voor dit evenement her-certificeringspunten te verdienen.

Houd de website in de gaten voor meer informatie

Wie met bomen werkt
is lid van de KPB-ISA

KPB-ISA leden kunnen zich registreren als gebruiker en hebben daarmee toegang tot downloads van onze kennisbijeenkomsten en notulen van de ALV.