I.v.m. het Coronavirus is op 23 maart jl. door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten/evenementen, ongeacht de grootte, worden verboden tot 1 juni. De themadag op 11 april a.s. gaat om die reden niet door. Deze zal worden verzet naar 10 oktober.

inzetfotoThemadag11april20

KPB Themadag: 'Snoeien van bomen'

Zaterdag 10 oktober 2020

Locatie: IPC Schaarsbergen, Koningsweg 35 in Arnhem (NL)

inzetfotoThemadag11april20

Gewoon snoeien!!! Door Henk van Scherpenzeel en Pieter Veldstra

Iets wat boomverzorgers veel doen is het snoeien van bomen, maar hoe gebeurt dit in de praktijk? Is bestek- of opdrachtgever leidend? Of toekomstbeeld van de boom? Hoe hebben wij het (ooit) geleerd en van wie? Pieter Veldstra, IPC-groen, houdt dit tegen het licht van nu…

Maar; Hoe doen onze collega’s het in de EU? Zitten wij op dezelfde lijn? Henk van Scherpenzeel zit als afgevaardigde van Nederland in een Europese werkgroep die binnen het Europese ERASMUS-project bezig is om een ‘European Tree Pruning Standard’ op te stellen. Hij zal dit project (nut, ja/nee?) op de themadag toelichten.

Naast het theoretische gaan wij ook naar buiten. Opgesplitst in verschillende groepen gaan wij langs een aantal casussen om deze daar te bespreken. Doel is; kennis onderling delen.

Vanaf 12:00 uur gaan de deuren open. De dag begint om 13:00 uur en eindigt rond 16:15 uur met een drankje.


De kosten om de themadag bij te wonen zijn bij vooraanmelding € 10,00 voor KPB-ISA leden en € 25,00 voor niet leden. Niet aangemelde leden betalen op de dag zelf € 15,00 (dit kan tot uiterlijk 20:00 uur op de laatste donderdagavond voor de themadag).

Voor deze themadag zijn ETW- en CEU punten te behalen. De ETW puntenverdeling is als volgt; 3 punten voor snoeien en kroonverankering. ETW- en CEU punten worden toegekend als je de aftekenlijst, zowel bij aankomst als bij vertrek, voorziet van je handtekening.


Houd onze website in de gaten voor meer informatie.