Er zijn nog 96 plaatsen over!

Aanmelden
kennisbijeenkomst

Aanmelden
KPB-ISA kennisbijeenkomst

Zaterdag 10 december 2022

Spreker

Pius Floris over boomwortels

Locatie

Locatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG Arnhem

Programma

  • 12:00 – 13:00 uur Inloop met lunch
  • 13:00 – 14:30 uur Presentatie Pius Floris over boomwortels
  • 14:30 – 14:45 uur Pauze
  • 14:45 – 15:45 uur Vervolg
  • 15:45 – 17:00 uur Borrel

Pius Floris over boomwortels

Boomwortels hebben een ondergeschikte rol in de opname van water en elementen. Het is vooral de biologie rond de fijne wortels die de hoofdrol speelt bij de aanslag en groei van bomen. Bomen maken een groot onderscheid in de functie van wortels. Zo krijgen de oppervlakkige stabiliteitswortels bij langdurige droogte ’s nachts water vanuit de stam om te voorkomen dat zij verdrogen. In deze presentatie worden door Pius Floris een paar oude aannames vanuit een ander perspectief toegelicht.
Over Pius Floris

In 1977 besloot Pius Floris (1954) om zijn kennis verder te verbreden in Canada. In deze periode kwam Pius in contact met Dr. Alex Shigo bij wie hij niet veel later avondcolleges ging volgen. Terug in Nederland richtte Pius in 1981 het bedrijf Pius Floris Boomverzorging op en was hij samen met Henk Slootjes initiatiefnemer voor de oprichting van de Kring Praktiserende Boomverzorgers. In de afgelopen decennia heeft Pius Floris aan de basis gestaan van verschillende ontwikkelingen binnen ons vakgebied. In 1994 richtte Pius Floris samen met Henk Werner de franchiseorganisatie Pius Floris Boomverzorging op. Voor zijn bijzondere verdiensten binnen ons vakgebied werd Pius Floris in 2012 door Koningin Beatrix benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

ETW/CEU-punten

Voor deze kennisbijeenkomst zijn 2 ETW/CEU punten te behalen. Categorie: groeiplaats en bodem

Kosten

De kosten om een kennisbijeenkomst bij te wonen zijn bij vooraanmelding € 12,50 voor KPB-ISA leden en € 27,50 voor niet leden. Niet aangemelde leden betalen op de dag zelf € 17,50. Bij afmelding binnen 2 weken vóór aanvang van het evenement ontvangt u geen terugbetaling van uw bijdrage.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden onderaan deze pagina.

Betaling

Wij vragen u bij voorkeur op voorhand per bank uw bijdrage over te maken met vermelding van uw lidnummer; KPB-ISA, IBAN: NL64INGB0003836770. Op de dag zelf kunt u ook per pin betalen.

Video opnamen

Van de kennisbijeenkomst zullen video opnamen gemaakt worden. In de week na de kennisbijeenkomst zal een videorapportage terug te kijken zijn op het YouTube kanaal van de KPB-ISA. Mocht u fysiek niet aanwezig kunnen zijn dan kunt u de kennisbijeenkomst dus later terugkijken.

Graag tot ziens tijdens onze eerstvolgende kennisbijeenkomst.

Aanmelden Kennisbijeenkomst

Ongeldige invoer
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Uw email adres aub
0,00

Wie met bomen werkt
is lid van de KPB-ISA

KPB-ISA leden kunnen zich registreren als gebruiker en hebben daarmee toegang tot downloads van onze kennisbijeenkomsten en notulen van de ALV.